Članice in kadetinje na dan zemlje brez točk v gosteh

Članice sMo odigrale tekmo 20. kroga 1.A ženske državne lige v gosteh pri Krki in morale tudi na gostovanju priznati premoč Dolenjk.
Malo smole smo imeli že na poti, saj smo se v Stopiče pripeljali z nadomestnim vozilom. 🙂 ter začetek tekme prestavili za 10 minut. Prvi polčas smo bolje igrali v obrambi in napadu ter ga dobili z rezultatom 14:13, v drugem pa smo naredili preveč napak in Novomeščanke so odšle na 5 zadetkov razlike. 30:25. Z 10 goli je pri Novomeščankah izstopala Neža Avbelj, pri Žurdovkah pa prav tako z 10 goli Veronika Leški. Sedaj nas čaka še tekma s Celjem in Velenjem ter Pokal Slovenije, ki bo 16/17.maja v Kočevju..
Po izstopu Pirana iz tekmovanja ostajamo trdno zasidrane na 7. mestu s 4 točkami prednosti pred Velenjem, ki ima sicer tekmo manj in 5 točk pred Ljubljano. Na ta način je obstanek v ligi 2 kroga pred koncem prvenstva zagotovljan.

Kadetinje pa so odigrale drugo tekmo v polfinalni skupini B. Tokrat so bile na Galjevici gostje ekipe RK Ljubljana. Čeprav so Koprčanke povedle v prvih minutah za tri gole, obramba v nadaljevanju ni imela odgovora na prodorne Ljubljančanke, ki so vodile ves čas tekme , tudi za 11 zadetkov. Razliko so Koprčanke v zadnjem delu tekme le uspele zmanjšati na 5 golov.
Zanimovost: na tekmi je bilo skupaj doseženih kar 81 zadetkov – pomeni 1 zadetek na vsakih 45 sekund.
V nadaljevanju čakata naše kadetinje še dve tekmi – doma proti Ljubljani in v gosteh proti vodilnemu Naklu. Prvi dve mesti vodita v finale.