ŠPORTNI KAMP ZA DEKLETA 2001 IN 2002 NA BONIFIKI

Rokometna zveza Slovenije je tako kot vsako leto tudi letos organizirala Športni kamp, letos za dekleta letnika 2001 in 2002. Prvič je kamp organiziran v Kopru in bo potekal od 22. do 26. avgusta.
Športni kamp je rokometno izobraževalna aktivnost, ki vključuje najrazličnejše dejavnosti, vse z namenom navdušiti in izobraziti naše najmlajše rokometne igralke s temeljnimi športnimi vrednotami in rokometnim znanjem.
Osnovni namen prireditve je navdušiti otroke za športno aktivnost ter jim omogočiti obilo igre v sproščenem okolju z obilico zabave. Ostali nameni so: promocija športnega načina obnašanja, zavedanje nacionalne identitete, odnos do državnih simbolov in športnih reprezentanc, razvoj motoričnih sposobnosti, ki so bistvene za rokometno igro, nadgradnja tehnično taktičnega rokometnega znanja, spoznavanje in izvajanje različnih elementarnih in animacijskih iger, druženje s sovrstniki iz ostalih slovenskih klubov…
V omenjenem projektu sodelujejo predvsem igralci in igralke, ki so nadpovprečno perspektivni v svoji starostni kategoriji. Za vsako reprezentančno generacijo sta organizirana dva kampa, na prvega lahko svoje igralce in igralke na poziv RZS prijavijo klubski trenerji, v drugi izvedbi pa reprezentančni trenerji sestavijo spiske vabljenih udeležencev, saj jih v tem obdobju tudi bolje spoznajo.

Letošnjega kampa se udeležuje okoli 130 deklet iz 23 slovenskih klubov, ki se bo tako prvič predstavilo strokovnemu vodstvu – našemu Borisu Čuku, Marjeti Veber Marton, Mateji Kavčič, Marku Cenčiču in drugih.
Iz ŽURD-a na dogodku sodelujejo naslednje naše igralke: Arnautovič Alma, Alagić Erja, Čičić Damjana, Peroša Rebeka, Babič Nikolina, Kadič Zana, Nadarevič Taira in Benčič Tia.Vodstvu in dekletom želimo prijetno bivanje v Kopru in dobro delo na igriščih Bonifike.