Uspešen tekmovalni konec tedna za ŽURD-ove članice in mladinke

ŽURD-ove članice so pretekli konec tedna odigrale  5. krog 1.A državne ženske lige na gostovanju pri rokometašicah iz Hrpelje-Kozine.

Razen začetnega vodstva Bluemarink (2:1), je bil potek tekme  pričakovano v rokah Koprčank. V prvem polčasu so Žurdovke  konstantno vodile dva, tri, štiri zadetke in tako mirno pripeljale polčas do 12:15. V drugem polčasu je vodstvo Žurdovk naraslo tudi na 7 razlike 15:22. Blumarinke so poskušale kaj več, vendar se jim je uspelo do konca tekme približati  le na tri zadetke. 22:25.  Kljub slabši predstavi Žurdovk se novih dveh točk zelo veselimo. Čestitke Bluemarinkam za borbo, Žurdovkam pa za zmago.

Mladinke pa so v domači dvorani odigrale tekmo 4. kroga v ligi Mladinsko-članska liga zahod. Gostile so trenutno še neporaženo ekipo iz Naklega (sicer lanskoletne državne prvakinje v kategoriji kadetinj). ŽURD-ova ekipa mladink je prikazala resen pristop, zavzetost, borbenost in učinkovitost in ves čas tekme vodila, tudi z 8 goli razlike. 10 minut pred koncem tekme so se nasprotnice sicer nevarno približale na 1 gol razlike, vendar so ŽURD-ovke, tudi  na račun izvrstne obrambe vratarke Soraye  Drinič tekmo prepričljivo pripeljale do konca s končno razliko 2 zadetkov.

Ostale ekipe (kadetinje, starejše deklice in mlajše deklice pa v preteklem tednu niso odigrale ligaških tekem)